Bölüm Başkanından

Değerli Öğrenciler,

     Sosyal hizmet; sosyal adalet, insan hakları, toplumsal sorumluluk ve farklılıklara saygıyı merkeze alan, refah seviyesinin yükseltilmesi için toplumsal değişimi, insan ilişkilerinde sorun çözmeyi, güçlenmeyi ve özgürleşmeyi destekleyen ve aynı zamanda insan davranışı ve sosyal sistemlere ilişkin teorilerden yararlanarak, insanların çevreleriyle etkileşime girdikleri noktalara müdahale eden bir meslektir.
     Türkiye’de geçmişten bugüne sosyal hizmetler alanında yardımcı mesleklerden alınabilecek yardımın önemi göz ardı edilmiş ve etkileşim minimum seviyelerde kalmıştır. Ancak bu durum oldukça geniş olan sosyal hizmetler alanında yardımcı meslek gruplarına ve ara elemanlara ihtiyaç durumunu değiştirmemiştir. Tam da bu noktada Kurtalan Meslek Yüksek Okulu (MYO) bünyesinde kurulan sosyal hizmetler önlisans programı, sosyal hizmet alanlarında var olan boşluğu doldurmak adına nitelikli ara eleman yetiştirmeyi amaçlayan eğitim birimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem sosyal hizmet alanlarının ve sosyal sorunların çokluğu hem de nitelikli iş gücünün azlığı yetişmiş ara elamanların varlığını zorunlu kılmaktadır. 
     Tüm bu hedefleri gerçekleştirmek üzere Kurtalan Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmet ve Danışma Bölümü hocaları olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız. Bölümümüzde size verilecek nitelikli ve kaliteli bir eğitim sonucunda yerleşeceğiniz iş alanlarında mutlu bir hayat sürmenizi diler, tüm çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dileriz. 

Bu güzel açıklamalar ışığında sizleri aramızda görmek, tanışmak ve dersleri beraber yürütmek dileğiyle...

Öğr. Gör. Adnan TOPRAK
Sosyal Hizmet ve Danışmanlık 
Bölüm Başkanı 
Öğr. Gör. SONGÜL KARTAL ARSLAN
Güncelleme : 13.10.2022 20:43:38